07.10.2021

/

Какво не знаем за целулита

Кое засяга повече от 85% от жените, проявява се при всички типове тяло и е едно от най-слабопроучените състояния, засягащи женското тяло?

ЦЕЛУЛИТЪТ

 

С тази статия ще се опитаме да Ви помогнем да разберете по-добре какво представлява целулита, кои са най-честите причини за неговата а поява и какво може да направите, за да се избавите от него.

 

Въпреки че, е много често срещан, целулитът често нарушава представата на много жени за „идеално” тяло. Всъщност хората по целия свят харчат над 1 милиард щатски долара всяка година, опитвайки се да се отърват от целулита. За съжаление голяма част от тези пари отиват за „лечение”, от което няма резултати.

Какро представлява целулитът?

 

   

Когато в определени части на тялото мастната тъкан се изтласка между ленти от съединителна тъкан в кожата, се получават издутини подкожата. В резултат на това по кожата се появяват изпъкналости и хлътвания, които наричаме целулит.

Много хора смятат, че целулитът всъщност е знак, че трябва да отслабнете, но дори при слаби жени или жени с нисък процент телесни мазнини може да възникне целулит.

 

Кой получава целилит?

При жените вероятността за поява на целулит е много по-висока отколкото при мъжете. При проучване е установено, че 85% - 98% от жените на възраст над 20 години от всички раси имат целулит, докато при мъжете се наблюдава само при 10%.

Това е така, защото при мъжете слоевете кожа и съединителна тъкан са по-дебели, поради което мастната тъкан по-трудно достига до повърхността и става видима.

Може ли да се лекува целулитът?

На пазара се предлагат множество кремове, лечения и хранителни добавки за целулит, които обещават да се отървете от целулита завинаги. Засега обаче нищо не може напълно да „излекува” целулита, затова избягвайте всичко, за което се твърди, че го прави.

Добрата новина е, че има много неща, които можете да направите, за да го предотвратите и да сведете до минимум появата му.

А липосукцията?

Целулит и мастна тъкан са две различни неща. Така че терапия, която ефективно премахва мастната тъкан, например липосукция, обикновено няма ефект върху целулита. Според Американската академия по дерматология липосукцията дори може да направи вдлъбнатините по кожата по-видими.

 

Какви са причините за целулита?

Има редица фактори, за които се смята, че допринасят за целулита, включително:

ВЪЗРАСТ

Еластичността на кожата се понижава с напредване на възрастта, което повишава вероятността за поява на целулит с напредване на възрастта.

    ТЕГЛО

Въпреки че, и слабите хора могат да имат целулит, при повишение на телесното тегло или при по-висок процент телесни мазнини целулитът може да стане по-видим.

ГЕНЕТИЧНИ ФАКТОРИ

Целулитът може да има наследствен характер, тъй като разпределението на мастната тъкан също се влияе от генетични фактори.

ХОРМОНИ

Хормоналните фактори също играят роля, включително естрогенът, който стимулира съхранението на мазнини.

 
Как да премахнем?

Има много ефективни неща, които можете да направите сами за целулита чрез прости промени в начина на живот. Ако искате по-дълготрайни или по-бързи резултати, може да се наложи посещение при дерматолог, пластичен хирург или специалист по медицински СПА процедури.

 

ПРОМЯНА НА НАЧИНА НА ЖИВОТ

Промени в начина на живот, които допринасят за предотвратяване на появата или подобрение на целулита, например:

 

ФИЗИЧЕСКА АКТИВНОСТ

Редовните упражнения могат да помогнат за предотвратяване на появата или редукция на целулита чрез укрепване на мускулите и изгаряне на излишните мазнини.

 

СПИРАНЕ НА ТЮТЮНОПУШЕНЕТО

Ако пушите, ето още една добра причина да спрете - пушенето може да понижи образуването на колаген, поради което целулитът става по-видим.

 

ЗДРАВОСЛОВНО ХРАНЕНЕ

Добре балансираната диета, ограничаването на захарта и храните с високо съдържание на мазнини и добрата хидратация може да помогнат за поддържане на кожата Ви здрава.

 

КРЕМОВЕ ЗА ЛОКАЛНО ПРИЛОЖЕНИЕ

Изследванията показват, че някои кремове за локално приложение, отпускани по лекарско предписание, включително тези, които съдържат 0,3% ретинол, могат да помогнат за удебеляване на кожата и редукция на видимия целулит. За да постигнете резултати, трябва да прилагате продукта последователно в продължение на 6 месеца или повече.

 

РАДИОЧЕСТОТНА ТЕРАПИЯ

Радиочестотната терапия е вид неинвазивно лечение, насочено към целулита, при което се прилага дълбоко загряване.

NuEra Tight™ на Lumenis например се използва за лечение на целулит. Този апарат използва радиочестотни (РЧ) вълни за укрепване и стимулиране на образуването на нов колаген. Радиочестотната енергия също така се насочва към по-дълбоките слоеве на кожата, за да разруши съединителната тъкан, като помага за редукция на целулита.

Радиочестотата действа при всички типове и цветове кожа и не е необходимо време за възстановяване, което я прави добра възможност за лечение на целулит. Тази терапия се прилага и в нашия естетичен център

 

 

Време е да опитате и Вие!

Ние в IV Royal инвестирахме в най-добрата и надеждна технология за премахване на целулит, за да

Ви гарантираме качество на услугата и оптимални резултати!

Доверете се на нас!

Запишете час за безплатна консултация като кликнете долу.

 

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ
Адрес: гр. Разград, ул. "Петко Славейков" 6 
Пон-Пет: 09:00 до 17:30
Събота: 11:00 до 16:30
Неделя: Почивен ден
Електронна поща: office@ivroyal.com
Телефон: 0898 471 237

IV Royal © 2021 Всички права запазени! ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ Правила и усовия‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ Изработка на уеб сайт‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎Изработка на сайт