26.08.2021

/

Любопитни факти за лазерната епилация

Чудите ли се дали да прибегнете до лазерна епилация, за да се отървете от нежеланото окосмяване? А какво Ви спира? Може би множеството митове за лазерите, които сте чували от познати, приятели или сте чели в социалните мрежи. Кои от тях са истина и кои не? Много хора си задават същите въпроси като Вас. Затова в тази статия ще хвърлим малко повече светлина по темата.

    Вярно!

Проучване в САЩ показва, че жените през живота си харчат средно около 10 хил. Долара за самобръсначки и 23 хил. Долара за пинсети, епилатори или кола маска. Въпреки солидната инвестиция космите продължават да растат и са все така гъсти и тъмни. Лазерната епилация в дългосрочен план е по-евтиния и значително по-ефективния вариант за справяне с нежеланото окосмяване. Един курс от процедури на една или няколко зони от тялото включва 6-8 посещения в естетичния център. След което космите просто спират да растат. Дори и да се налага поддържащи процедури, те ще са 3-4 за година.

    Вярно!

Някои форми на медицински методи за премахване на нежеланото окосмяване могат да Ви избавят за кратко от космите, но не и задълго. При IPL технологията или фотоепилацията например, са необходими между 12 и 14 процедури за задоволителни резултати. С лазерите за епилация резултатите идват  само след 6-8 процедури. Някои лазери са по-подходящи за тъмни кожи, други за светли. Prime Lase HR е диоден лазер за епилация от последно поколение, който третира всички типове кожа и косми. Другият лазер, с който работим – александритният Gentle Lase Pro е ненадминат в отстраняването на тънки и светли косми. Светлите хора също имат спасение от космите при нас.

     Вярно!

Космите по човешкото тяло имат 3 фази на растеж – анаген, когато израстват и са жизнени, теоген, когато се откъсват от космения фоликул и катаген, когато вече падат. Средната продължителност на живота на косъма е различна за различните части на тялото. Анагенната фаза на растеж на косата е 5-7 години. Окосмяването на краката е в анагенна фаза около 90 дни, на лицето е около 30-45 дни, а на интимните части – около 60 дни. Само космите в анагенна фаза на растеж могат да бъдат унищожени с лазер. Затова е много важно да спазвате датата на всяка следваща процедура, така както е предписал Вашият терапевт по лазерна епилация.

     Мит! 

Риск за рак на кожата

Лазерната епилация се ползва в световен мащаб като ефективен метод за отстраняване на нежелано окосмяване повече от 25 години и досега няма известен случай на рак на кожата вследствие третиране с лазер.

Защо е невъзможно да се предизвика рак на кожата с лазер?

Смятасе, че UV лъчите от слънцето са един от възможните причинители на рак на кожата. UV лъчите са в късия спектър на светлината. Докато дължината на вълната на импулса на лазерите за епилация е в дългия спектър – варираот 755 нмдо 1064 нм. Ракът на кожата се причинява от малформации на бенки. При третиране с лазер бенките задължително се зачертават с бял молив.

     Мит! 

Лазерната епилация на интимната област при жените може да увреди яйчниците

Това е абсолютно невъзможно. Импулсът е толкова малък, че прониква само на около 7 мм до 1 см в косъма (защото импулсът се привлича от меланина в косъма) без да засяга околните тъкани. Невъзможно е импулсът да достигне, който и да било вътрешен орган.

 

 

Над 80% хората споделят, че лазерната епилация, която са си направили с Prime Lase HR е ефективна, а 89% от хората споделят добри впечатления от епилацията с лазера Gentle Lase Pro.

 

Време е да опитате и Вие!

Ние в IV Royal инвестирахме в двете най-добри и надеждни технологии за лазерно обезкосмяване, за да

Ви гарантираме качество на услугите и оптимални резултати!

Доверете се на нас!

Запишете час за безплатна консултация като кликнете долу.

 

ЗАПАЗИ ЧАС ЗА БЕЗПЛАТНА КОНСУЛТАЦИЯ
Адрес: гр. Разград, ул. "Петко Славейков" 6 
Пон-Пет: 09:00 до 17:30
Събота: 11:00 до 16:30
Неделя: Почивен ден
Електронна поща: office@ivroyal.com
Телефон: 0898 471 237

IV Royal © 2021 Всички права запазени! ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ Правила и усовия‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‎|‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‏‏‎ ‎‏‏‎ Изработка на уеб сайт‏‏‎‏‏‎ ‎‏‏‎ ‎‏‏‎‎‏‏‎Изработка на сайт